مخزن هیدرولیک چیست؟
مشخصات مخزن هیدرولیک
وظیفه مخزن هیدرولیک
مخزن هیدرولیک علاوه بر ذخیره کردن سیال وظایف مهم دیگری نیز بهعنوان قسمتی از یک مدار هیدرولیک بر عهده دارد. چهار وظیفه اصلی مخزن هیدرولیک به شرح زیر است:
- ذخیره کردن سیال هیدرولیک
- مبدل حرارتی (خنک کردن و گرم کردن سیال)
- ته نشین شدن آلودگی های موجود در سیال
- خارج شدن هوای درون سیال
ویژگی مشترک همه مخزن های هیدرولیک
شخصات مخزن روغن در سیستم هیدرولیک مختلف ممکن است متفاوت باشد؛ اما ویژگیهای مشترک در همه این مخزنها شامل 4 مورد زیر است:
1- مخزن های هیدرولیک معمولا به شکل مکعب یا مکعب مستطیل ساخته می شوند.
2- در همه مخازن یک مجرای شارژ پرکردن روغن وجود دارد که در بالای مخزن تعبیه شده است.
3- در پایینترین قسمت مخزن یک مجرای تخلیه روغن وجود دارد که اغلب مجهز به یک شیر دستی یا یک درپوش است. این مجرا برای مواقعی کاربرد دارد که بخواهیم روغن مخزن را تخلیه کنیم و با روغن جدید جایگزین کنیم.
4- روی بدنه مخازن معمولا یک نمایشگر سطح روغن تعبیه شده است که میزان روغن داخل مخزن را نشان میدهد.
ساختمان مخزن هیدرولیک
اندازه مخزن کششی هیدرولیک
ظرفیت مخزن هیدرولیک باید بهگونهای باشد که با تغییرات حجم مایع در سیستم ، خود را مطابقت دهد. همچنین اندازه سطح جانبی باید طوری طراحی شود که در خنک کاری روغن مؤثر باشند.
یک مخزن با ابعاد بزرگتر از اندازه موردنیاز دارای عیوبی از قبیل افزایش قیمت، افزایش فضای اشغالشده بوده و همچنین در هوای سرد زمان بیشتری برای گرم شدن نیاز دارد. بنابراین استارت دستگاه با مشکل مواجه خواهد شد. روشهای زیر جهت به دست آوردن اندازه مناسب مخزن هیدرولیک شما را یاری میدهند. حداقل ظرفیت مخزن هیدرولیک میبایست دو برابر دبی پمپ باشد. این اندازه حداقل ممکن بوده و نباید ظرفیت از این مقدار کمتر باشد زیرا ممکن است برای تغییرات حجم در سیسم کفایت ننماید.
ظرفیت مخزن هیدرولیک میبایست 3 الی 4 برابر دبی پمپ در دقیقه باشد. این مقدار برای استفاده در صنایع خودرو بسیار زیاد میباشد.
ظرفیت مخزن میبایست 2 الی 15 لیتر بر توان موتوری باشد. در صورت نیاز به فشار بسیار بالا از این نوع مخزن استفاده میشود. در این حالت ظرفیت مخزن زیاد خواهد بود.